Ζωή Λαμπράκη

Reservations Manager

Q Όνομα

A Ζωή

Q Θέση στη εταιρεία

A Reservations Manager

Q Πόσα χρόνια στον όμιλο S Resorts;

A 7

Q Περιγράψετε συνοπτικά τις αρμοδιότητες σας και τι είναι αυτό που σας αρέσει στην εργασία σας;

A Υπεύθυνη των κρατήσεων, τόσο για τη σωστή ενημέρωση μέσω του ξενοδοχειακού προγράμματος ως προς τους συναδέλφους μου για την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου, και οτιδήποτε αφορά την κράτηση ενός πελάτη (από πρακτορείο, ιδιώτη ή group) πριν από την άφιξη στο ξενοδοχείο.

Άμεση συνεργασία με το διευθυντή, το τμήμα της υποδοχής και του λογιστηρίου για θέματα που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, την άψογη συνεργασία με τους συνεργάτες μας επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη δυνατή πληρότητα που μπορούμε να έχουμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πως, κάθε σεζόν είναι διαφορετική, με νέες προκλήσεις και στόχους! Σίγουρα σε μία τέτοια εργασία δε μπορείς να επαναπαυτείς σε κανένα επίπεδο, και εμένα προσωπικά μου αρέσει να βρίσκομαι σε εγρήγορση και να είμαι απόλυτα ενεργητική.

Q Εάν έχετε εργαστεί σε διάφορες θέσεις αναφέρετε την εξέλιξη.

A Η αρχική θέση που είχα στην εταιρία ήταν βοηθός κρατήσεων στο ξενοδοχείο Lyttos Beach, όπου 3 χρόνια αργότερα έγινα υπεύθυνη κρατήσεων στο ίδιο ξενοδοχείο. Από το Δεκέμβριο του 2021, εργάζομαι στην ίδια θέση, στο νέο 5* στολίδι της εταιρίας, το Lyttos Mare.

Q Υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία σας;

A Σίγουρα αυτό που έχει σηματοδοτήσει την πορεία μου είναι η εσωτερική εταιρική εξέλιξη που είχα από βοηθός σε υπεύθυνη τμήματος. Το γεγονός δηλαδή, πως είχα την ευθύνη των δικών μου πράξεων αλλά και των υφισταμένων μου σε μία τόσο μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα σε ηλικία μόλις 28 ετών, παρόλο που η εργασιακή καθημερινότητα δεν άλλαξε τόσο πολύ.

Q Τι σημαίνει για εσάς η S Resorts

A Όπως είναι κοινώς γνωστό, η S Resorts πάνω από όλα είναι μία υγιής και αναπτυσσόμενη εταιρία.

Από το 2016 που ανήκω σε αυτήν, τη βλέπω να εξελίσσεται και μαζί της και εγώ.

Παρόλη την τεράστια εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια Σαπουνάκη βρίσκεται κοντά μας, κοντά σε όλα τα ξενοδοχεία της, σε πολύ ενεργητικό ρόλο, παρέχοντας ασφάλεια και λύσεις όπου και αν χρειαστεί.

Q Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στον χώρο εργασίας που θεωρείτε ότι είναι σημαντικά και θα θέλατε να διατηρηθούν και στο μέλλον;

A Φυσικά! Για όλους τους εργαζομένους, προϊσταμένους ή υφισταμένους,  αυτό που μετράει συνήθως περισσότερο είναι το καλό κλίμα συνεργασίας με την ομάδα (γιατί όλοι είμαστε μία ομάδα) και η τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρίας ως προς τους εργαζομένους.

Θεωρώ πως τα παραπάνω παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του εργαζομένου, για να αποδίδει τον καλύτερό του εαυτό. Και οι δύο πλευρές καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια καθημερινά για τη διατήρηση των παραπάνω χαρακτηριστικών!

Back To Top